Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2008

ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΕΙΝΑΙ ΙΝ ……!!!!!!

Σε πολύ in προορισμό έχει γίνει τα τελευταία χρονιά το χωριό μας. Δεν είναι μόνο το καλοκαίρι που γεμίζει με νεολαία , αρκετός κόσμος παρατηρείται και σε άλλες εποχές του χρόνου, το Πάσχα, τα Χριστούγεννα, αλλά και αρκετά σαββατοκύριακα του χειμώνα. Σε παλαιότερες εποχές σπάνια έβλεπες νέους ηλικίας 18 έως 25 να επισκέπτονται το Πράσινο. Τώρα σχεδόν σπάνια βλέπεις νέο σε αυτήν την ηλικία να απουσιάζει κυρίως το δεκαπενταύγουστο από το χωριό μας.
Όλη η περιοχή της ορεινής Αρκαδίας αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς τα τελευταία χρόνια. H απόσταση από την Αθήνα δεν ξεπερνά τις δυο ώρες, πολλά ξενοδοχεία εστιατόρια και καφετέριες έχουν φτιαχτεί στην περιοχή, κυρίως σε Λεβίδι, Βυτίνα. Το χωριό μας δεν απέχει περισσότερο των 20 λεπτών από τα μέρη αυτά. Αν σκεφτεί κάποιος ότι η διαμονή σε ένα ξενοδοχείο της περιοχής ξεπερνά τα 100 ευρώ την βραδιά, είναι φυσικό ότι οποίος θέλει να επισκεφτεί την περιοχή σαββατοκύριακα και γιορτές και έχει σπίτι στο Πράσινο μένει το χωριό μας και αυτός και οι φίλοι του.
Πιστεύω ότι το χωριό μας μελλοντικά θα αποκτήσει μεγαλύτερη αξία καθώς όλη η γύρω περιοχή αναπτύσσεται. Όταν αναπτύχθηκε η Αράχοβα η το Πηλιο δεν αναπτύχθηκε μόνο ένα χωριό αλλά όλα τα χωριά της περιοχής. Το κόστος αγοράς οικοπέδου στην Βυτίνα ξεπερνά τα 100.000€. Κάποιοι από το χωριό μας ή φίλοι τους που ξέρουν το Πράσινο και θέλουν να κάνουν ένα σπίτι στην περιοχή είναι δυνατόν να το κάνουν στο χωριό μας (και υπάρχουν αρκετοί τέτοιοι) όχι μονό για λόγους οικονομικούς αλλά και για λόγους περισσότερης ηρεμίας, καθώς τα μεγάλα χωριά της περιοχής γίνονται πόλεις. Ίδωμεν…..

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008

ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΑR

Λένε ότι όταν κλείνει ένα σχολείο ανοίγει μια φυλακή , στο χωριό μας δεν συνέβη κάτι τέτοιο, άνοιξε ένα bar. Το δημοτικό σχολείο του χωριού μας κάθε καλοκαίρι μετατρέπεται σε ένα πολύ καλό και κεφάτο μπαράκι, μαζεύοντας όλη την νεολαία που υπάρχει την περιοχή.
Πολύ καλή ιδέα από τα παιδιά του συλλόγου Τρίπολης που εδώ και αρκετά χρονιά μαζεύουν τους νέους του χωριού μας, στο έρημο σε άλλες εποχές σχολείο, ανοίγοντας το, έστω και με αυτόν τον τρόπο. Έτσι παραμονές της Παναγίας το σχολείο καθαρίζεται μπαίνουν φωτορυθμικά, ηχεία τελευταίας τεχνολογίας, μπάρες, κρυφοί φωτισμοί, κλπ και μετατρέπεται σε bar, μαζεύοντας νέους και από τα γύρο χωριά. Είναι γεγονός ότι οι νέοι στο Πράσινο την περίοδο 10 έως και 18 Αυγούστου ξεπερνούν τα 200 άτομα σε ηλικίες μεταξύ 15 και 35, σε αυτούς αν προσθέσουμε τουλάχιστον 50 άτομα που έρχονται επισκέπτες από τις γύρο περιοχές καταλαβαίνετε τι γίνεται στο σχολείο. Οποίος δεν έχει πάει χάνει. Πρέπει εδώ να σημειώσουμε ότι τα παιδιά του συλλόγου και οι θαμώνες προσέχουν και σέβονται τον χώρο και ποτέ δεν έχει παρατηρηθεί κάποια φθορά.
Είναι χαρακτηριστικό ένα περιστατικό που ένας μικρός, έχοντας ίσως και λίγο παραπάνω πιει, ξεκρέμασε το κάδρο του Καραϊσκάκη και πήγε να του βάλει φωτιά. Τότε επεμβαίνει ο Ευγένιος τον αρπάζει από τον γιακά και του φωνάζει <Τον Καραϊσκάκη; ρε …… τον Καραϊσκάκη;>

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2008

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

Δείτε την ιστορία του χωριού μας και της γύρω περιοχής μέσα από το site του Πρασίνου
εδω